Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У селі на Дніпропетровщині зводять малий будинок для дітей-сиріт

Груповий будинок для дітей-сиріт з’явиться у селі Петрівка Синельниківського району. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«Коробка» будинку вже готова. Там перекрили дах та встановили вікна. Поряд облаштували пожежний резервуар для води.

«Готуємось робити стяжку підлоги у підвалі та на першому поверсі. Незабаром почнемо утеплювати фасад – він буде з мінеральної вати. Далі встановимо двері та почнемо проводити внутрішні комунікації», – розповів виконроб Михайло Яцечко. 

У будівлі облаштують 5 затишних спалень, санвузли, велику залу з ігровою, їдальнею та кухнею. Загалом зможуть прийняти 10 хлопців та дівчат. Дітям у малому груповому будинку допомагатимуть педагоги та психологи.

«За понад 40 років своєї роботи у школі не раз стикалась із сім’ями, в яких діти опинялись у складних умовах. Створення малих групових будинків – дуже гарна ідея, – поділилась місцева мешканка Антоніна Мишуста. – Впевнена, що тут діти будуть жити і розвиватися, як у справжній родині».

На Дніпропетровщині вже звели «з нуля» 6 малих групових будинків для дітей-сиріт –  у Богданівці, Кам’янському, Петриківці, Покрові, Раївці, Солоному.

Читайте також: Молодь Дніпропетровщини може долучитися до відбору на навчання у Єврошколі-2022