Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У річку Дніпро випустили 200 кілограмів осетра

Наприкінці квітня відбулося зариблення Дніпра червонокнижною рибою — прісноводним осетром. Так у річку випустили 200 кілограмів рідкісної риби але агентству рибного господарства у Дніпропетровській області це не сподобалося. У чому причина конфлікту — давіться у матеріалі. 

У Дніпро 200 кг трирічних прісноводних осетрів випустив громадський діяч Максим Голосний в межах проекту «Партнерство заради майбутнього». Риба цього виду колись водилася у річці, але часто ставала жертвою браконьєрів.

Пан Голосний вирішив відродити  популяцію, випускаючи у відкриту водойму червонокнижну рибу. Але врешті нарвався на шквал критики з боку чиновників.

Ігор Мальцев,  головний спеціаліст відділу іхтіології: “Сам процесс зарыбления был сделан без подачи документов необходимых. То есть, во-первых, это осетровые рыбы. Они контролируются не только рыбинспекцией, но и Минэкологии, потому что они являются краснокнижными”.

В агентстві рибного господарства кажуть, що ініціатор зариблення порушив законодавство та процедуру. Треба було за два тижні попередити та зібрати пакет документів.

Ігор Мальцев,  головний спеціаліст відділу іхтіології: “Заявку, график зарыбления, ветеринарный документ, что в том рыбхозе, где он покупал рыбу, нет никаких серьезных заболеваний рыбы, не занесли инфекцию в водоем. И копию документа, разрешающего заселение краснокнижной рыбы, которое получается в Минэкологии. Ничего этого как бы не было”.

Ми намагалися з’ясувати позицію діяча та запитати у нього, чому державні органи виступають проти ініціативи громадськості. Дивним чином чоловік припинив спілкування. Хоча раніше дав згоду на коментарі, та зустріч так і не відбулася. Більш детально про причину занепокоєння держорганів та позицію Міністерства екології — дивіться в екологічній програмі «Рівень помаранчевий» на Дніпро ТВ.