Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У районі вулиці Зелена Балка в Дніпрі замінюють стратегічну ділянку трубопроводу

Вже декілька років стратегічно важливий трубопровід для водопостачання на вулиці Зелена Балка був в аварійному стані. Старі труби, прокладені ще за радянських часів, створювали незручності не лише комунальникам, а й дніпрянам через перебої з водопостачанням. Як комунальники вирішили питання?

За останні роки через рясні дощі та зсув ґрунту трубопровід на вулиці Зелена Балка ремонтували вже декілька разів. Проте, ситуацію це покращувало лише тимчасово. Потім знову з’являлися прориви.
Владислав Павленко, провідний інженер-інспектор з контролю за ремонтами експлуатаційних мереж комунального підприємства «Дніпроводоканал»: “Склалось так, що старий водопровід проходить через балку. Після зсуву ґрунту труба почала провисати. Це склало велику небезпеку, оскільки під власною вагою вона могла переламатися”.

З 1 липня співробітники «Дніпроводоканалу» почали проводити повну заміну трубопроводу. Наразі замінили вже рівно половину пошкодженої труби. Роботи планують завершити протягом двох тижнів.

Владислав Павленко, провідний інженер-інспектор з контролю за ремонтами експлуатаційних мереж комунального підприємства «Дніпроводоканал»: “Ця ділянка водопроводу йде від Аульського водоводу. Майже весь Новокодацький район живиться від Аульского водоводу, також цією водою живляться інші станції, які вже розподіляють воду во правобережній частині міста”.

Комунальники запевняють: під час проведення робіт зупинок у водопостачанні немає, оскільки новий трубопровід під’єднають до загальної системи, коли він буде повністю завершений.