Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У повній готовності: у Дніпрі перевірили резервну котельню

За завданням міського голови Дніпра Бориса Філатова, у рамках чергування по місту, заступник мера Михайло Лисенко проінспектував роботу однієї з котелен міста. Вона наразі знаходиться в резерві, але в будь-який момент готова приступити до роботи та забезпечити теплом один із житломасивів Дніпра.

Ця котельна була побудована у 1972 році. У 1988-му її вивели в так званий «холодний резерв». Місто у 2021 виконало тут капітальний ремонт, і зараз система автоматики в котельні одна з найкращих в країні. Вона побудована на сучасному обладнанні, що дозволяє дистанційно контролювати та управляти процесом. Також тут було проведено ремонт дільниці магістральної теплової мережі, електричних мереж та будівництво нового газопроводу.

«Наразі котельня не працює, адже вона є резервною, проте повністю готова до роботи. І у випадку критичної ситуації ми зможемо забезпечити теплом один із житлових масивів. У нинішніх умовах збройної агресії російської федерації вкрай важливим є сам факт існування альтернативного джерела постачання теплової енергії», – розповів Михайло Лисенко. Він додав, що результатами інспекції залишився дуже задоволений.

«Співробітники знають весь алгоритм дій, і у випадку критичної ситуації ця котельня запрацює дуже швидко», – відмітив заступник міського голови.

Читайте також: Поліція фіксує наслідки обстрілів Нікопольського району