Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У пологових будинках Дніпра під час повітряної тривоги працюють укриття

Дбають про безпеку породіль. Медзаклади Дніпра піклуються про своїх пацієнтів. Під час повітряних тривог вагітним жінкам та молодим мамам є де сховатися. Найпростіші укриття облаштовані комфортними меблями, там є і кухня і санвузол. У гідних умовах пацієнтки, лікарі та перехожі можуть знаходитися, поки триває небезпека.

«Це наше укриття, де облаштована операційна для проведення пологів».

У підвальному приміщенні лікарка, пані Юлія, демонструє найпростіше укриття. Його оперативно облаштували у міському пологовому будинку.

Юлія, лікарка: «Коли звучить сирена, в нас у кожної зміни є відповідальні особи, які надають доступ до укриття мешканцям міста».

Підвальне приміщення відремонтоване і забезпечене всім необхідним.

Юлія, лікарка: «Це ковдри, це постільна білизна, це засоби гігієни. У нас облаштований туалет. Тобто є все необхідне — доступ до питної води, доступ до засобів гігієни, в нас все для цього є».

Лікарка пригадує, найдовша повітряна тривога, яку перечекали в укритті, тривала понад 6 годин.

Юлія, лікарка: «Нам навіть доводилось тут готувати їжу, тобто годувати наших пацієнтів. І були діточки, які були не на грудному вигодовуванні, на жаль, по індивідуальним показникам. Тому ми тут готували суміші для діточок».

Умови у пологовому найліпші. Породіллі називають його не інакше, як «санаторій». Молода мама Ганна ділиться своїми враженнями від перебування з немовлям в укритті.

Ганна, молода мама: «Лунає сирена, приходять співробітники медзакладу. Попереджають, що треба спуститися в укриття і проводжають… Там все облаштовано, комфортно. Є водичка, є що поїсти у разі необзхідності».

Укриття медзакладу розраховане на сотню осіб. У комфортних умовах перечекати тривогу можуть не лише породілля та лікарі, а й перехожі, яких зненацька застало сповіщення про небезпеку.

Читайте також: Електросамокати на вулицях Дніпра: небезпека і переваги їзди без правил