Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У подвір‘ях мешканців Дніпропетровщини воронки та уламки снарядів: прокуратура розпочала розслідування

Рятувальники завершили обстеження територій Покровської громади, яку напередодні з РСЗВ «Смерч» обстріляли окупаційні війська рф. Про це повідомляє голова ДОР Микола Лукашук.

«В одному з сіл пошкоджено три житлові будинки, шість легкових автівок, будівля однієї з районних спілок. У подвір‘ях мешканців виявлено воронки і уламки від реактивних снарядів. На щастя, ніхто не постраждав», – зазначив він.

За фактом обстрілу окупантами двох районів Дніпропетровщини обласна прокуратура розпочала розслідування за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, у ніч на 2 серпня 2022 року військовослужбовці країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню по населених пунктах Синельниківського та Криворізького району на Дніпропетровщині. Пошкоджено інфраструктуру аграрного підприємства, житловий будинок, місцевий магазин та автомобілі містян.

Також 1 серпня 2022 року окупанти нанесли удар з ракетного комплексу  «Точка-У» по околицях одного з населених пунктів Криворізького району, пошкоджено залізничну інфраструктуру.

«Постраждалих серед мирного населення немає. Будь-які військові об’єкти на цих територіях відсутні», – наголошується у повідомленні.

Читайте також: Благодійники з Німеччини передали новітні ліжка до однієї з лікарень Дніпра.