Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Південному водосховищі запустили першу нитку водогону

Міністерство та Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України разом працювали над пошуками шляхів відновлення водопостачання Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Марʼянського і Покрову та прилеглих населених пунктів. Почали з нуля працювати над будівництвом магістрального водогону. Роботи розпочалися у червні, паралельно з проєктуванням, і вже 21 серпня запустили першу нитку водогону.

21 серпня запустили першу нитку водогону у Південному водосховищі. Це — частина 150-кілометрового водогону до населених пунктів, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

«Ця перша нитка має забезпечити 30% води в Кривому Розі. Всього буде на цій ділянці чотири нитки загальною протяжністю 27км. Загальна довжина — 280 км труби», — пояснює Мустафа Наєм, голова державного Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Після теракту на ГЕС 70% жителів Кривого Рогу залишилися без води. Її подавали за графіком лише по кілька годин на день.

За дорученням Президента з фонду були виділені кошти. 100 мільйонів гривень виділила і Дніпропетровська обласна рада. Ці кошти спрямували до бюджету Кривого Рогу. Втім, проєкт важливий не тільки для Кривого Рогу, а для всього району.

«У нас одна загальна водосистема, яка забезпечує і сусідні громади. 70% було запитано всієї території района і міста від Каховського водосховища. Цей проєкт забезпечить як стовідсотковою потребою всієї території регіону і також якісною водою», — пояснює Євген Ситниченко начальник Криворізької РВА.

Після запуску вода до Південного водосховища надійде впродовж 10 днів.

Читайте також: На Дніпропетровщині повідомили про замінування усіх шкіл області