Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У під’їздах Дніпра встановлюють автомати питної води

У під’їздах Дніпра встановлюють автомати з питною водою. Мешканцям – зручно, адже не потрібно ходити далеко, а для ОСББ – прибутково, бо підрядна організація, яка встановлює автомати, сплачує орендну плату. Одними з перших встановили такий автомат ОСББ по проспекту Героїв, 1Б

           Микола Григорович живе на першому поверсі будинку, де кілька місяців тому встановили автомат з питною водою.

Микола Осадчий, мешканець ОСББ по проспекту Героїв,1Б: “Это отлично! Для дома – просто отлично. Или идти куда-то, а это спустился – и все”.

           Ціна – одна гривня за один літр. Оплатити можна готівкою, по QR-коду або ж спеціальною абонентською карткою.

Оксана Дворніченко, голова ОСББ по проспекту Героїв,1Б: “Карта клиента, она идет как ключ от домофона, и на нее просто ложатся деньги. Удобненько тоже. Вот так, сюда нажимается”. 

           Вода в автоматі проходить 9 ступенів очистки та має резерв на випадок відключення  електропостачання  – 100 літрів. Його обслуговування для мешканців безкоштовне. Адже фірма-підрядник  разом із автоматом встановила і окремі лічильники на електроенергію та воду. До того ж,  щомісяця сплачує і орендну плату до фонду ОСББ.

Оксана Дворніченко, голова ОСББ по проспекту Героїів,1Б: “Этот автомат приносит дополнительный доход для ОСББ  в 1000 гривен. Они арендуют кусочек территории. И для жильцов комфортно, и для ремонтов в ОСББ, соответственно”.

           Встановити такий автомат можуть всі охочі ОСББ.

Владислав Макарець, спеціаліст відділу по роботі з ОСББ, ЖБК та ОСГ міськради Дніпра: ” Укладається договір між об’єднанням і безпосередньо організацією на серветут чи оренду якогось квадратного метру. Плата в ремонтний фонд ОСББ може бути там від 200- 300 гривень, в залежності від того, скільки там таких автоматів може бути встановлено”.

           Наразі в Дніпрі 35 об’єднань богатоквартирних будинків, які мають такі автомати у своїх під’їздах.