Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«У перший день нового року до мене на прийом не зверталися пацієнти із отруєннями чи алкогольною інтоксикацією», — сімейна лікарка дніпровської амбулаторії про роботу 1 та 2 січня

Із тривожністю через російські обстріли. З такими проблемами у перші дні 2024-го зверталися дніпряни до сімейних лікарів.

«У перший день нового року до мене на прийом не зверталися пацієнти із отруєннями чи алкогольною інтоксикацією — як зазвичай приходять після свят. Зверталися з тривожними станами, пов’язаними із обстрілом міста, також були пацієнти із симптомами ГРВІ», — поділилась про перший день роботи у новому році сімейна лікарка Альона.

Також вона уточнила, що торік найчастіше зверталися одразу після святкування — з алкогольною іноксикацією, переїданнями чи харчовими отруєннями.

«Наприклад, страви, де є риба, салати із майонезом, торти тощо — залишили на новорічному столі, іжа зіпсувалася й пацієнт її з’їв. Якщо все ж отруєння — це промивання шлунку. Роблять тільки лікарі. При переїданні — вживання сорбентів (для покращення функції травної системи завдяки швидкому виведенню з організму токсинів, — ред.). Після святкування краще вживати легку іжу: супи, гречану кашу, вівсянку. Пити багато води. Найголовніше — вчасно звернутися до сімейного лікаря й не затягувати», — підсумувала сімейна лікарка Альона.

Читайте також: Доступ на січень відкрито: у Дніпрі стартувала реєстрація на навчальну програму на новій платформі «Дошкільнятко»