Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Перещепинській громаді на території школ та дитсадків облаштують городи

Перещепинська громада Дніпропетровщини долучилася до руху «Сади Перемоги» та планує висадити овочі на території дитячих садків та шкіл. Про це повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

Для висадки громада вже отримала 44 тонни картоплі від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Згодом мають привезти ще капусту, моркву, та буряк. 

До ініціативи долучились місцеві мешканці, переселенці та школи і дитсадки. 

«Виділили на території дитсадка декілька соток під город. Плануємо висадити картоплю, буряк, моркву, кабачки. Врожай піде на приготування сніданків та обідів для нашої малечі», – поділилася директорка перещепинського дитсадка «Барвінок» Наталя Андрусів.

Всеукраїнську акцію «Сади Перемоги» запустили, аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни. Мешканців міст і сіл закликають використовувати будь-які вільні земельні ділянки для вирощування харчових продуктів. Засадити їх овочами та зерновими.

В адміністрації закликають долучатися до ініціативи та публікувати фото своїх «Садів Перемоги» підхештегами #VictoryGardensUA, #СадиПеремоги, #СадиДляПеремоги, #ГородніВійська.

Читайте також: Держрибагентство створило мапу заборонених для рибальства зон Дніпропетровщини