Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У парку Шевченка у Дніпрі ремонтують гранітні сходи

У парку Шевченка тривають комплексні роботи з поточного ремонту елементів благоустрою та покращення інфраструктури.

Сьогодні, 1 липня, чергова по місту Анастасія Петренчук, заступниця директора департаменту парків та рекреації, перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філаирва щодо ремонту сходів у парку ім. Т. Г. Шевченка, які розташовані нижче центральної колонади.

Багато відвідувачів зони відпочинку зверталось до профільного департаменту з проханням відремонтувати сходи, адже з часом через погоду вони деформувалися та потребували реставрації.

На сходах нижче колонади виконуються роботи з підсилення сходових маршів за допомогою гранітних підпірок.

За допомогою підйомного механізму робітники демонтують деформовані гранітні плити. Далі — бетонують основу та укладають уже зачищені та відрихтовані плити, які були у використанні. Це зроблено для збереження історико-архітектурного ансамблю парку, адже він — памʼятка садово-паркового мистецтва.

Роботи на правій частині сходів уже закінчили. Їх відкрили для пішоходів. Наразі ремонтують лівий бік.

Також облаштовується залізобетонна підпірна стінка по периметру клумби, яка примикає до сходів. Ці роботи планується завершити протягом місяця.

З початку травня у парку Шевченка департаментом парків вже відреставровано 17 лавочок біля памʼятника Кобзарю, зроблено капітальний ремонт трьох дощоприймачив біля оглядового майданчика, а також замінено асфальтове покриття на Монастирському острові та материковій частині парку площею близько 1000 м2.

Читайте також: Нова підтримка від Дніпра військовим: пікапи, вантажівки, розробка FPV-дронів