Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У НВК №12 у Дніпрі рятувальники та патрульні провели навчання для школярів

Сьогодні в дніпровському навчально-виховному комплексі №12 рятувальники разом з патрульною поліцією провели навчання для школярів. Розповідали правила дорожнього руху та як поводитись в разі надзвичайних ситуацій. І навіть провели навчальну евакуацію.

Євгенія Дудка прес-офіцер ГУ ДСНС у Дніпропетровській області: “У нас дві локації, адже ми сьогодні працюємо з дітьми. Розповідаємо їм про правила пожежної безпеки, взагалі про правила безпеки жеттєдіяльності. Як реагувати у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, що робити, як діяти, кого повідомляти, екстрені номери, за якими звертатися. А також ми поводимо навчання цивільно захисту для вихователів».

Вчителям гімназії розповіли про тривожну валізу і що саме в ній має бути. Також педагогам провели інтруктаж та пояснили, що робити під час “тривожної сирени”.

Михайло Решитькін, начальник відділу планування заходів цивільного захисту ГУ ДСНС в Дніпропетровській області: «З урахуванням норм безпеки, а також планування заходів щодо термінової евакуації, наприклад, або дій у разі небезпечних чинників. Тобто це не тільки військова загроза чи інші. Тобто це можуть бути радіаційні або хімічні аварії  на дуже великих промислових підприємствах. Але в будь-якому випадку радимо створювати такі запаси, створювати такі “тривожні валізи” у кожній домівці».

Такі навчання регулярно проводяться в закладі, розповіли в гімназії. Адже і педагоги, і школярі мають засвоїти, як поводитися в разі можливої небезпеки.

Володимир Руденко, заступник директора навчально-виховного комплексу №12: «Дані заходи є дуже корисними, вони дозволяють отримати інформацію не тільки з якихось медіа та довідок, видань, а напряму від представників ДСНС та поліції, провести якісь практичні відпрацювання навичок, які повинні бути в кожного».

Такі майстер-класи за участі надзвичайників та патрульних планують проводити регулярно в усіх школах Дніпра.