Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Новомосковську проведуть обговорення щодо перейменування міста

Міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік ініціював серед містян обговорення щодо зміни назви. За словами мера, у нього часто запитують, чому місто досі не перейменовано.

«Під час річного звіту перед громадянами я фактично дав старт обговоренню питання про назву нашого міста. Ми відкрили дискусії, щоб і мешканці міста, і науковці, і краєзнавці могли взяти участь у вирішенні проблеми перейменування Новомосковська. Прекрасно розумію, що комусь назва “Новомосковськ”, особливо приїжджим, ріже вухо. Але ми народилися у місті із цією назвою, живемо тут, тому змінювати місту ім’я чи ні, повинні вирішити все ж таки саме містяни. Я не хочу узурпувати свої повноваження чи повноваження міської ради. Хочу, щоб висловилися усі жителі міста щодо його назви», — зауважив голова Новомосковської міськради.

Обговорення відбудеться у соцмережах, серед керівників ОСББ та ЖБК, квартальних у приватному секторі та керівників підприємств.

Якщо більшість жителів Новомосковська висловиться за перейменування, то розпочнеться другий етап із пошуком нової назви для міста.

Читайте також: До яких бригад “Гвардії наступу” можуть долучитися добровольці.