Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Новомосковську попрощалися із загиблим рятувальником

На Дніпропетровщині попрощались із надзвичайниким, який загинув внаслідок ворожих ракетних ударів по нафтобазі в Новомосковському районі 18 червня. Ярослав Мірошник загинув, коли боровся з пожежею на об’єкті. Життя Героя обірвалося у 29 років.

Ярослав ще школярем мріяв стати рятувальником.
Дуже любив птахів, згадують його родичі. Облаштував на дідусевій хаті голуб‘ятню.

Анатолій Радченко, дідусь: «Всім помогав. Золота людина, золота дитина була. Отакий хлопчик був. Завів в мене голубів ще. Було прийде з роботи і біжить зразу на горище. З горища до бабушки: “Що ти там їсти наготовила?” Поїв і все. «Давлєніє поміряв, дєдушка?» Мені 82 роки, та не надо мені давлєніє. Ну, все звоніть. І поїхав далі».

Молодший сержант Ярослав Мірошник встиг пропрацювати у службі з надзвичайних ситуацій лише один рік. Загинув під час ліквідації наслідків ворожого ракетного удару по нафтобазі.

В’ячеслав Воскобойник, заступник начальника рятувального загону: «Внаслідок ворожої атаки на нафтобазу, трапилось загоряння. І в 7:15 ранку стався вибух з резервуарів топлива з паливом, і внаслідок пожежі, спричиненої ракетними ударами, де виконував обов’язки Ярослав – він загинув при виконанні своїх службових обов’язків».

Із загиблим попрощалися вдома, у Новомосковську, на роботі, та провели панахиду у церкві. Аби провести героя в останню путь, зібралось багато людей.

Катерина, однокласниця: «Він дуже гарна людина, завжди усміхненим був. Нічого про нього поганого не можна взагалі спам’ятати – тільки хороше. Завжди усміхнений, привітливий, відкритий, щирий».

Одну з вулиць Новомосковська планують назвати на честь героїв-рятувальників. Так хочуть, зокрема, вшанувати і Ярослава.