Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Новомосковську не планують відкривати дитячі садки

У Новомосковську наразі не відкриватимуть дошкільні заклади. Мер міста Сергій Рєзнік пояснює, що вони не обладнані сховищами.

У місті до повномасштабної війни працювало 10 дитсадків, у яких виховувалося 1912 дітей. Наразі всі вони зачинені. За словами міського голови, жоден з них не обладнаний укриттям, тому не може вважатися безпечним та гарантувати збереження життя і здоров’я дітей під час можливих ракетних чи авіаційних ударів.

“В деяких ДНЗ, наприклад, “Теремок”, “Росинка”, “Чебурашка”, “Дюймовочка” – вихователі власноруч підготували підвали, але це по нормам не пристосовані приміщення. На початковому етапі війни під час тривог вони навіть приймали городян, зараз бажаючих там ховатися немає”, — зазначає він у своєму телеграм-каналі.

Рєзнік повідомляє, що через активні бойові дії і постійній загрози ракетних обстрілів садочки відкриватися не будуть. Наразі заняття із дітьми відбуваються в онлайн-форматі через месенджери.

Читайте також: Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати документи про освіту в дипломатичних установах