Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Новомосковському районі зареєстровано більш ніж 9 тисяч переселенців

Станом на 18 квітня в Новомосковському районі зареєстровано 9 307 внутрішньо переміщених осіб. З них 409 людей з інвалідністю та 2 589 дітей. Найбільше переселенців перебуває у Новомосковську – 2 521 людина. Про це розказав голова району Валерій Петренко.

«Усі переселенці розміщені та отримали необхідну допомогу. Також жителі нашого району активно допомагають внутрішньо переміщеним особам всім чим можуть – надають одяг, продукти харчування та медикаменти», – зазначив заступник голови Новомосковської РВА Валерій Петренко.  

Загалом ситуація у районі стабільна та контрольована. Працюють комунальні підприємства, органи соціального захисту населення, магазини, аптеки, банки та АЗС. Відкритими залишаються три медичні заклади первинної допомоги, а лікарні інтенсивного лікування працюють у плановому та ургентному режимі.  Район забезпечений продуктами харчування та ліками. Школярі наразі навчаються дистанційно.  

«Також у нашому районі триває посівна. На сьогодні наші аграрії висадили 1 904 гектари ярого ячменю, 408 гектарів гороху, 1 127 гектарів ярої пшениці, 800 гектарів ярого ріпаку, 165 гектарів картоплі та 230 гектарів овочів», – додав Валерій Петренко.

Читайте також: Військові Дніпропетровщини на руїнах виконали гімн українського спротиву