Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Noosphere Planetarium пройшов благодійний захід, приурочений до Міжнародного дня захисту дітей

1 червня – День захисту дітей. Це свято створене з метою нагадати нам, що діти – це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято є під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного міста. У Noosphere Planetarium організували захід для малечі як з Дніпра, так і переселенцям, щоб відволікти дітей від переживань хоч на день.

«Я малюю пряники та розрисовую їх, ось мій перший пряник».

Соломія разом з мамою сьогодні завітала на космічний захід від Noosphere Planetarium. Мама дівчинки розповідає: щороку цей день намагалися зробити особливим для дитини, а зараз це потрібно, як ніколи.

Ксенія Реут, дніпрянка: «Наші діти і коронавірус пережили, їм дуже не вистачає цього спілкування. То зараз їх збирати дуже важливо, гуртувати разом і гуртувати навколо України, і гуртувати навколо Дня захисту дітей».

Захід влаштували для дітей від 4 до 16 років. Потрапити на нього можна було попередньо зареєструвавшись. Окрім пряників та ракет, для дітей на подвір’ї закладу організували безкоштовні майстер-класи, на яких малеча власноруч створювала моделі ракет та сувенірні пряники з власними авторськими розписами. До заходу долучилась Олена з сином. Сьогодні вони теж розписували пряники у формі мапи України.

Олена Новосельська, дніпрянка: «Хочеться якось розрадити дитину, щоб якесь відчуття свята було, тому що раніше у День захисту дітей вважалося, що це для дітей, які дійсно потребують захисту. І не думав, що це якось торкнеться твоєї дитини, що зараз ці діти потребуватимуть захисту.  Хочеться дитині подарувати просто свято, щоб якось розрадити».

Також відвідувачі долучилися до створення фліп-флоп картини. Ця активність має додаткову мету – зібрати кошти для наших захисників та захисниць. За мотивами картини виготовлять серію скетчбуків для продажу, а увесь прибуток передадуть на потреби ЗСУ. Заходи для дітей також планують проводити літом.

Ольга Зима, керівниця соціальних проектів в громадській організації «Асоціація Ноосфера»: «Цим заходом ми відкриваємо таке наше «Ноосферне літо». Звичайно, через призму воєнного часу ми переформатували наші заходи. Noosphere Children’s day – це один з них. Сьогодні ми анонсували онлайн-ініціативу також на космічну тематику, і це також творча ініціатива, вона називається Noosphere birthday carts – мій космічний день народження».

Розклад заходів від Noosphere Planetarium та громадської організації «Асоціація Ноосфера» ви можете подивитися на офіційних сторінках в соціальних мережах планетарію.