Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Нікопольському районі «з нуля» зводять дитсадок-підкову

Новий дитячий садок у вигляді підкови незабаром з’явиться у Нікопольському районі на Дніпропетровщині. Будівництво вже стартувало. Заклад зводять з «нуля» в селищі Червоногригорівка

Майбутній садочок у Червононригорівці розрахований на більше ніж сотню дошкільнят.

Ольга Горб, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації: “До нового дитячого садочку увійдуть 115 малюків. Садочок буде в дуже цікавій формі – у формі підкови. Такий садок ми вже зробили в місті Покров. Діти задоволені. Батьки радіють, що діти знаходяться в комфортних, сучасних освітніх умовах».

Заклад будують біля центру населеного пункту, поряд з місцевою школою. Селищний голова Олександр Прокопенко каже: питання дошкільної освіти у Чевногригорівці стоїть вкрай гостро. Адже тут наразі мешкають близько семи тисяч людей.

Олексанлр Прокопенко, голова селища Червоногрирорівка: «Це мрія багатьох поколінь, багатьох людей, які на сьогоднішній день проживають в нашому селищі. Адже той дитячий садок, який є на сьогоднішній день, він всього-на-всього забезпечує для відвідування близько 60-ти дітей. Дві вікові групи. А потенційних відвідувачів дошкільного навчального закладу – більше 200 дітей».

Місцеві зізнаються: через брак місць батькам доводиться возити дітей у сусідні села громади, або ж залишати на сімейному вихованні.

Катерина Кліщ, місцева мешканка: «Дітей все більше і більше. Люди з’їжджаються з району, з міст навіть з’їжджаються. І наш садочок не справляється, це однозначно. Дуже тісні групи. Ну, слава Богу, народжуваність піднялася».

Вікторія Гелеван, мати дошкільняти: «Деякі діти охоплені іншими садочками з нашої ОТГ, придніпровським і кам’янським. Але в цьому нашому садочку немає, наприклад, взагалі ясельної групи. Це дуже важливо, адже маленьких дітей возити кудись далеко незручно».

Зараз вже готовий котлован під влаштування паль, які стануть частиною фундаменту. Одночасно ведуться роботи з будівництва септика – каналізації дитсадка. Працюють й над влаштуванням майбутньої котельні.

Дмитро Безрідний, представник підрядника: «Первый этаж садика – это будет кухня и три группы. Также на первом этаже находятся кабинеты заведующего и других работников. Второй этаж садика занимает спортзал и три группы».

Однією з «родзинок» майбутнього дошкільного закладу є великі вікна, від підлоги до стелі. На ігрові кімнати чекає тепла підлога. Для відвідувачів з інвалідністю передбачили пандуси та знижені пороги.