Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У музеї Вадима Сідура у Дніпрі провели екскурсію для однокласниці митця

У Дніпровському музеї творчості Вадима Сідура учні навчально-виховного комплексу №33 провели спеціальну екскурсію для випускниці Маріїнської гімназії, однокласниці знаного митця. Разом вони навчалися майже 90 років тому, але спогади жевріють досі.

Жанна Йосипівна навчалась разом з Вадимом Сідуром у Маріїнській гімназії з першого класу. Згадує, малювати почав майбутній скульптор ще у дитинстві.

Жанна Шульман, однокласниця Вадима Сідура: “Он рисовал всегда. И до школы рисовал, и в школе рисовал, все тетради у него были изрисованы”. 

Спеціально для жінки в музеї творчості її однокласника учні, тепер вже навчально-виховного комплексу №33, провели екскурсію. Розповідали про роки життя Вадима Сідура, показували репліки його робіт.

Поліна Хилько, учениця 9-Б класу навчально-виховного комплексу №33: “Попередньо нам сформулювали текст, який ми довго та старанно вчили. Потім ми змогли побувати в музеї, і до цього провели декілька екскурсій. І також ми роздивлялись дуже цікаво всі експонати, і вже з ними ми корегували текст так, щоб ми могли їх всіх представити”.

Музей відкрили ще у вересні минулого року. Досі він користується популярністю серед містян. Тим паче, коли екскурсії проводять самі учні закладу.

Лідія Яворенко, директорка навчально-виховного комплексу №33: “Коли відкрився музей, то саме наші діти, наші випускниці, взагалі учні вони з радістю прийняли це і з радістю запропонували що вони теж, паралельно з професійним екскурсоводом, вони теж хочуть проводити екскурсії і у музеї Вадима Сідура”.

Спеціально до 150-річчя навчально-виховного комплексу тутешнім учням пошили шкільну форму, яку носили у Маріїнській гімназії ще у двадцятому столітті. Тепер у ній проводять екскурсії в музеї.