Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Музеї історії Дніпра влаштували безкоштовні екскурсії для переселенців

У Музеї історії Дніпра провели безкоштовний майстер-клас та екскурсію для переселенців. Про це повідомляють у пресслужбі міської ради.

У програмі відвідин — показ фільмів, екскурсії та майстер-клас із виготовлення свічок.

Ми бачимо, що люди відволікаються, і що вони зацікавлені тією програмою, яку ми для них підготували. Хоча б ці півтори години вони не моніторять новини, а навпаки, відволікаються та ще й ближче знайомляться з нашим містом”, – зазначила старша наукова співробітниця Комунального підприємства “Музей історії Дніпра” ДМР Ірина Завалова.  

За три тижні Музей історії Дніпра відвідали близько трьохсот переселенців, з них приблизно 40% – це діти. За словами директорки Комунального підприємства “Музей історії Дніпра” ДМР Олександри Бірюкової, наразі музей працює в режимі екскурсій та майстер-класів для переселенців. 

Ми, як і інші заклади культури нашого міста, приєдналися, аби допомогти переселенцям адаптуватися в нашому місті. Таким чином, ми намагаємося не тільки показати історію нашого міста, але й відволікти людей від жахів війни, що зараз відбувається у нас у країні”, – зазначила Олександра Бірюкова.  

Пані Світлана, якій 15 березня вдалося виїхати із Сєвєродонецька, прийшла в музей за порадою мешканців Дніпра.

 “Дуже вдячні волонтерам та міській владі за допомогу. Дуже приємно, що місто так піклується про переселенців. Тут, у Музеї історії Дніпра, нас привітно зустріли. Сам музей дуже сучасний, а екскурсії дуже цікаві та пізнавальні”, – розповіла учасниця екскурсії Світлана Рассадкіна. 

Наразі екскурсії для переселенців проводяться за попереднім записом за номером телефону: 095 294 00 09.