Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Молодіжному центрі Дніпра триває навчання працівників

На базі комунального підприємств «Молодіжний центр Дніпра» проходить навчання «Молодіжний працівник». Двадцять людей з різних куточків Дніпропетровщини упродовж трьох днів беруть участь в інтерактивних тренінгах.

«Ми отримали понад 50 реєстрацій. Це гарна можливість доторкнутися до навичок молодіжної роботи. Для цього не потрібно багато років навчання в університеті для отримання диплому. Ці три дні – перший дотик до нових навичок. Навчання має попит. Ми дуже скучили за таким форматом у час обмежень через війну в нашій країні. Тема цього тренінгу особлива – волонтерство», – говорить виконувач обов’язків голови комунального підприємства «Молодіжний центр Дніпра» Рафаель Кіжнер.  

У програми три рівні: базовий (вхід в програму), який мають пройти всі, хто напряму працює з молоддю. Учасники вивчають, що таке молодіжна політика та що з нею відбувається в Україні; як робити акцент на участі й залученості молоді; як розвинути власні компетенції в молодіжній роботі.

«Я вирішила взяти участь у цьому тренінгу, щоб розвинути свої навички, остаточно зрозуміти, що я хочу працювати в цій сфері. Стовідсотково отримані знання використовуватиму у своїй діяльності. Нині я входжу до трьох молодіжних громадських організацій – Студентство Дніпра, Хелпери та Молодіжний медіацентр», — розповіла учасниця тренінгу Діана Соловйова.

Із 2014-го року учасниками програми «Молодіжний працівник» стали понад 5 000 людей.  Реалізовує її Міністерство молоді та спорту України спільно з  Всеукраїнським молодіжним центром за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Читайте також: Продовжують тримати культурний фронт та наближати перемогу: у Дніпрі привітали працівників культури та майстрів народного мистецтва