Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Молодіжному центрі Дніпра організували розмовні клуби для тих, хто хоче розмовляти українською

Українською, будь ласка. В молодіжному центрі Дніпра організували розмовні клуби для тих, хто хоче не просто вивчити українську, а й перейти на неї в повсякденному житті.

Для популяризації української серед молоді Дніпра, у місті організували розмовні клуби. Їх відвідує і Орина. Дівчина відмовилась від російської мови, коли почалося повномасштабне вторгнення.

Орина Носова, учасниця розмовного клубу: «Це рішення з початку війни мене турбувало. Але потроху я вже розуміла, що це потрібно робити, і що мова — це важливий суб’єкт у нашій свідомості, у нашому мозку і серед нашого суспільства».

Заняття розмовного клубу проходить вчетверте. Цього разу запросили поділитись історіями волонтерства та поїздками на прифронтові території Сергія Луденського.

Сергй Луденський, директор департаменту молодіжної політики ДМР: «Є план зустрічі. Проте, я думаю, що здебільшого це буде у форматі живого спілкування, у форматі питання-відповідь».

Щороку до клубу набирають 5 курсів. В одній групі 20 людей, кожен проходить 8 занять. Крім теоретичних занять від викладачів, на учасників чекають українські кіновечори та настільні ігри.

Світлана Кривошей, голова Молодіжної ради Дніпра: «Тебе підтримують, тобі готові надати допомогу не лише виправленням, не лише із синонімами, граматичними помилками, а також морально, розуміючи і надаючи можливості оцієї розмови про власні складнощі. Це і морально, і чисто інтелектуально допомагає».

Інформацію про клуб можна дізнатися на офіційній сторінці Молодіжної ради Дніпра.