Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У молодіжному центрі Дніпра нагородили найактивніших членів учнівського самоврядування

Анастасії Медяник тільки 15 років, але не дивлячись на свій молодий вік, дівчина стала президенткою учнівського самоврядування. Її звичайний день розпланований щохвилинно. Улюблене хобі Анастасії – гра на фортепіано. Вже 10 років дівчина декілька разів на тиждень відвідує музичну школу.

“В общем, все звучит очень приятно. Но хотелось бы, чтобы аккорды и бас были более бархатные, и верхушки должны быть более звонкие, и в аккордах, и в октавах”.

Навіть після багатьох років занять ідеальна гра виходить не з першого разу, але завдяки своїй наполегливості, дівчина все-таки домагається ідеального звучання.

Наталія – викладачка Анастасії, каже: як зараз пам’ятає той день, коли дівчина перетнула поріг музичної школи.

Наталія Пантелеєнко, завідувачка фортепіанного відділу дитячої музичної школи №10: “Анастасія з мамою заглянули сюди, у клас, і спитали, чи можна, щоб я подивилась на дівчинку і сказала що я думаю. Ну дитина, у неї очі горіли, як і зараз горять, так і тоді горіли.

Окрім грі на фортепіано, дівчина має ще безліч хобі. В її планах – відкриття інтерактивного класу у своїй школі.

Анастасія Медяник, лідерка учнівського самоврядування середньої загальноосвітньої школи № 19: “Ми разом з моєю командою плануємо майбутні проєкти. Саме вчительська – це був не наш проєкт, скажу чесно. Звісно, це був проєкт вчителів, це, звісно, їх ідея. Вони молодці, ми пройшли в перший тур, а про клас для інтерактивних діток – це ідея моя. Але моя команда мене підтримує, я дуже їм вдячна за це. І ми будемо рухатись далі, і будемо завжди відкриті для нових проєктів”.

Протягом десяти років Анастасія відвідує свою рідну школу. Директорка закладу, де навчається дівчина, розповідає: Настя вже стала місцевою зіркою.

Розана Громова: “Анастасія – це неймовірна дитина. Вона має таку величезну кількість талантів, що хватило б на декілька чоловік. Але в ній вони всі добре разом живуть, ці таланти. І кожного дня вона відкриває щось нове”.

Інший представник активної молоді – Вадим. Поза навчанням хлопець полюбляє займатись воркаутом.
Вже 2 роки 3 рази на тиждень він приділяє час цьому виду спорту.

Вадим намагається бути лідером навіть у воркауті. Каже, час для нього знаходить завжди та вже встиг отримати багато нагород.

Вадим Каплюк, лідер учнівського самоврядування середньої загальноосвітньої школи № 73: “Чемпион города по выходам на две в своей возрастной категории, третье место в городе переднему вису в абсолютной категории там, где любых возрастов люди, и так далее. Футбол, я двукратный чемпион области по футболу. Неоднократно занимал в чемпионате города призовые места. Лучший вратарь города несколько лет подряд”.

Не дивлячись на дуже плідний графік, хлопець встигає усюди та вже організував 5 цікавих проєктів на посаді президента шкільного самоврядування.

Вадим Каплюк, лідер учнівського самоврядування середньої загальноосвітньої школи № 73: “Это спикинг клаб. Там проходит весь разговор только на английском языке. Я являюсь президентом этого клуба, дальше Дніпро клаб. Мы организовали этот клуб, который помогает детям узнать историю города в интересной форме. Также я являюсь президентом этого клуба и веду эти занятия. Третий клуб – это «Czech» клаб, шахматний клуб, там обучают детей играть в шахматы”.

Сьогодні разом з Анастасією та Вадимом у Молодіжному центрі Дніпра будуть нагороджувати ще тридцятьох представників активної молоді стипендією Олександра Поля.

Рафаель Кіжнер, голова Молодіжної ради Дніпра: “Сьогодні відбудеться нагородження найактивніших учнів Дніпра, найактивніших лідерів, які взагалі є у нашому місті, яких сьогодні ми обрали. Це лише 30 осіб з усього міста, з сотень тисяч учнів, які сьогодні отримають свої нагороді відповідно до тих звань, відповідно до їх досягнень, які вони отримали попереднього року. Всіх відзначимо і нагородимо, і обов’язково обговоримо, що вже зробили і що зробимо”.

Окрім стипендії міського голови, нагородили також переможців конкурсу команд учнівського самоврядування MAXIMA.

Одарка Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Він раніше був очний. Через пандемію ковід ми перевели його в формат онлайн. Це були відеороботи, відеоуроки, сьогодні можна буде переглянути деякі з них. Ну, і в цілому хочу зазначити, що автором такої взаємодії зі шкільним самоврядуванням, безпосередньо зі створенням окремого проєкту, автором був тоді ще представник Молодіжної ради. Зараз Рафаель Кіжнер є головою Молодіжної ради Дніпра”.

У департаменті молодіжної політики та національно-патріотичного виховання зазначають: в останні роки активної молоді все більше.

Одарка Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Найперше хочу зазначити, що навіть якщо в школі на даний момент ще немає великої активності, в якійсь конкретній школі, наприклад, немає потужного учнівського самоврядування, дитина, будь то дівчина чи хлопчик, починаючи з 14 років, так як це вже категорія “молодь” – може безпосередньо звернутись до Молодіжної ради Дніпра. Для цього достатньо в пошуковій системі будь-якого браузера вбити «Молодіжна рада Дніпра» і обов’язково вам видасть контакти”.

Отримавши свої нагороди, щасливі та натхнені школярі знову повертаються до своїх проєктів.