Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У місті провели чергову безкоштовну екскурсію «Монастирський острів — місце сили Дніпра»

Багатовікові гранітні скелі та найвищий пам’ятник Тарасу Шевченку в світі. Для дніпрян та переселенців провели екскурсію таємничими місцями Монастирського острова. 

«Штучний водопад, фонтан ревучий — саме таким був заповіт Тараса Григоровича. І містяни, і наше місто це зробили, бачите?»

Тетяна переїхала з Маріуполя до Дніпра більше року тому. Майже кожного дня жінка гуляє з дитиною на Монастирському острові. Розповідає, що давно хотіла дізнатись історію цього місця та відвідати екскурсію.

Тетяна Міляновська, переселенка з Маріуполя: «Ми приїхали з міста Маріуполь. На екскурсію записалися з групи «Я Маріуполь». Нам дуже сподобалось, головне — це Дніпро, дуже заворожує. Дуже цікава екскурсія, дуже багато дізналися про парк Шевченка, про Монастирський острів. Ми часто сюда ходимо гуляти з дитиною, кожного вечора майже. Екскурсія дуже сподобалась».

Відвідувачі побачили історичні та таємничі місця, дізналися про унікальні геологічні особливості рельєфу. На екскурсії також розповіли про тисячолітню історію острова та події, що відбувалися тут протягом століть.

Марина Рябова, гід: «Людям особливо потрібна зараз сила. В нашому місті, і особливо на Монастирському острові, є серце, душа нашого міста. Я показую ті рослини, яким понад 1000 років. Це наш український кристалічний щит і граніти, яким до 4-х міліардів років. І все це ми побачимо».

Подібні екскурсії проводитимуть регулярно. Наразі розроблені різні маршрути.

Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру: «Ми вважаємо, що це досить важливі заходи, оскільки, крім того, що ми дізнаємось історію міста, крім того, що ми отримаємо таку фізичну ативність — ще це прекрасний комунікаційний майданчик абсолютно для всіх — як для дніпрян, так і для гостей міста. Ми будемо продовжувати проводити подібні заходи. Наступний захід відбуватиметься 27 червня, анонс ми опублікуємо трішки пізніше».

Записатися на наступну екскурсію можна за телефоном 067-60-26-090.

Читайте також: Асоціація міст України заявила про готовність зустрічі із президентом щодо законопроєкту 5655