Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У міському пологовому Дніпра зробили ремонт та встановили нове обладнання

Народжувати з комфортом. В одному з міських пологових будинків Дніпра коштом міського бюджету зробили капітальний ремонт та встановили надсучасне обладнання. 

Перший крик дитини та обійми матері. Юлія разом з чоловіком народила дівчинку в одному з пологових будинків Дніпра. Розповідає, пологи пройшли в комфортних умовах.

Юлія, породілля: «Народили дуже швидко, сьогодні вранці. Пройшло все обережно, до мене приклали дитинку, ми з нею познайомились. Тут досить комфортно, все зручно, все є. Всі дівчатка підходять, домагають, жодних нарікань».

Для зручного перебування матусь під час пологів, у медзакладі зробили капітальний ремонт та закупили нове обладнання.

«Це крісло, воно унікальне тим, що зручно не тільки жінці, а ще й медичному персоналу, який працює з цією породіллю».

Надсучасні пологові крісла, система контролю за станом породіллі та немовля. Для появи на світ нового життя в цьому пологовому будинку створені всі умови.

Катерина, завідувачка пологовим відділенням: «Майже кожна п’ята дитина народжується в цих стінах. Ці стіни знають багато людських доль. Коли я сюди прийшла, тут були загальні коридори, загальні палати, пологові зали. Але за цей час, особливо за останні 15-20 років, коли ми почали втілювати новітні перенатальні технології, в нас з’явились індивідуальні пологові зали, де жінка зі своєю родиною народжувала спокійно і комфортно».

Без припинення робочого процесу тут відновили пологові зали, коридори, замінили сантехніку, електропостачання та завезли нові меблі. Також облаштували палати з індивідуальними санвузлами  для спільного перебування матерів та дітей.

Оснащена сучасним обладнанням і палата реанімації та патології. Капітальний ремонт пологового будинку зробили коштом міського бюджету.

Інна, медична директорка: «Я хочу висловити від імені колективу подяку департамету охорони здоров’я ДМР, депутатському корпусу та міському голові. Завдяки спільній співпраці, ми на сьогодні отримали сучасний пологовий будинок, обладнаний — комфортні палати перебування, пологові зали, комфортні умови праці співробітників, що теж досить важливо, і можливість для втілення новітніх технологій допомоги».

Лише за останній рік у стінах цього пологового на світ з’явилося майже 1500 дітей.

Читайте також: У Дніпрі новий рекорд з народжуваності у травні: за минулу добу на світ з’явилися 26 дітей