Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У лікарнях Дніпра покращилася якість харчування

У деяких лікарнях Дніпра послуги з харчування хворих передали на аутсорсинг. Іжа доставляється тричі на день згідно із замовленнями та з урахуванням особливостей дієтичного харчування. Це оптимізує роботу медзакладу, скорочує витрати на утримання харчоблоку, також покращується якість харчування.

Нещодавно клінічна лікарня швидкої медичної допомоги перейшла на аутсорсинг. Тепер до лікарні привозять свіжу та корисну їжу для пацієнтів різних відділень.

Вікторія Корпусенко, генеральна директорка «Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги» Дніпровської міськради: «После перехода на услугу аутсорсинга, в апреле этого года ситуация радикально изменилась. То есть вот эта нагрузка, которую больница несла на себе по содержанию пищеблока, она отошла в сторону. И это питание стало более качественным, потому что условия приготовления, централизованные процессы, которые обеспечиваются, это все, конечно, на качество повлияло в лучшую сторону».

Вже шість міських лікарень перейшли на аутсорсинг. Всі гроші, які витрачались на утримання лікарнею харчоблоку, йдуть тепер тільки на їжу.

Інна Шарапанюк, спеціалістка департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради: «Перевагами такого переходу є економія витрат на утримання харчоблоку, на обладнанні, на комунальних послугах, а також на проведенні поточних або не поточних ремонтів».

Саме лікарі кожного відділення підбирають страви для своїх пацієнтів. Меню оновлюється щоденно, і кількість порцій також варіюється.