Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Криворізькому районі більшість шкіл працюватимуть дистанційно

1 вересня у школах Дніпропетровщини розпочнеться новий навчальний рік. Уроки проходитимуть в різних формах. Зокрема, у Криворізькому районі 207 шкіл працюватимуть онлайн. Ще у 6 – буде змішаний формат. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«Рішення про те, в якому форматі будуть навчатися діти, прийняли у кожній територіальній громаді. 1 вересня відкриються усі 834 школи області. Більшість  працюватимуть дистанційно», – сказала заступниця голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольга Горб. 

У змішаному форматі розпочнуть новий навчальний рік у 6 школах однієї з громад Криворізького району. Цьогоріч до них зарахували понад 450 дітей.

«У нашій громаді – 7 закладів освіти. У 6 з них підготували захисні споруди. Батьки, вчителі, сільська влада разом працювали над тим, щоб діти навчалися у безпеці. Тож із 1 вересня починаємо навчання у змішаному форматі. Будуть як онлайн-уроки, так і «живі» зустрічі», – сказала начальниця відділу освіти, молоді та спорту виконкому сільради Анжела.

Заздалегідь підготували укриття в одному з місцевих ліцеїв. Директорка Валентина каже – більшість батьків обрали очний формат навчання.

«У шкільному підвалі зробили косметичний ремонт. Обладнали місця для учнів і працівників. Зробили й два «класи» з партами і дошками. Там можна і уроки провести, і відпочити, і перекусити. У сховищі є вентиляція та електрика, лишилося тільки провести інтернет», – розповіла вона. 

Директорка додала – в укритті підготували запас ліків, продуктів та води на 48 годин. Встановили рукомийники та біотуалети.

Готові до різних форм навчання і в одній з гімназій громади.

«Підлаштували шкільний підвал під укриття. Воно зможе вмістити більш ніж 100 людей. Винесли весь непотріб, зробили ремонт. Облаштували кілька кімнат, приміщення під харчоблок, санвузол і медичний куточок. Тепер усередині просторо та гарно», – сказала директорка однієї з гімназій Світлана.

Майже 80% батьків обрали для дітей очну форму навчання, додала директорка гімназії.

«Усі разом працювали над тим, щоб діти перебували у безпеці. Зі звичайного підсобного приміщення зробили гарне укриття. Вчителі чітко знають, як діяти у випадку повітряної тривоги. У школі все добре налагоджено, тому почуваємося спокійніше», – поділився батько восьмикласниці Сергій Івченко. 

Загалом на Дніпропетровщині – 340 тис дітей шкільного віку.