Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Кривому Розі відкрили новий житловий об’єкт для переселенців

Відтепер вони справжні криворіжці. Урочисте відкриття житла для тимчасового проживання переселенців відбулося у Кривому Розі. Ті, хто через війну на сході втратив свої домівки, – отримали нові. Житловий об’єкт знаходиться в одному з районів міста – Інгулець. Для переселенців виділили перший поверх одного з тутешніх гуртожитків та повністю облаштували усім необхідним. Профінансовано будівництво з коштів гранту уряду Німеччини, наданих у рамках впровадження проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій. В яких умовах будуть жити переселенці, бачили й наші журналісти.

 Пані Нелі 67 років. Сама вона з містечка Сніжне Донецької області. У 2014 році, під час військових дій, втратила сина, після цього додому більше не поверталася. Жінка говорить: по життю вона дуже активна та чуйна, мабуть, саме через це їй так пощастило. Пані Неля одна з тих, хто отримала безкоштовно власне житло у Кривому Розі.

У 4-поверховій будівлі зробили капітальний ремонт на 1 поверсі загальною площею понад 750 кв м. Також перепланували приміщення та оздобили квартири. Дерев’яні вікна замінили на енергоефективні металопластикові. Опалення в квартирах централізоване. Там є все необхідне – великі ліжка, шафи, санвузли. У одній з домівок він облаштований спеціально для чоловіка з інвалідністю. Квартири вже з кухонними меблями та технікою. Громадські допоміжні приміщення – оновили, а ганок обладнали для  маломобільних груп населення – встановили пандус.

Загальна вартість будівельних робіт більше 12 млн грн. Облаштування житла профінансовано з коштів гранту уряду Німеччини, наданих у рамках впровадження проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій. Місця для проживання  орієнтовно розраховані на 42 людини. Але фактична кількість мешканців буде визначена після засідання комісії з розподілу житла. Воно має відбутися найближчими днями.