Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Кривому Розі відкрили мовні клуби «Спілкуймося українською»

З 1 липня в кожному районі Кривого Рогу працюють мовні курси «Спілкуймося українською». На них можна навчитись правил української мови та практикувати культуру мовлення, повідомляє голова Криворізької ВА Олександр Вілкул.

Всього в місті працює 23 клуби, які знаходяться в міських бібліотеках, де є укриття на випадок повітряної тривоги. Зустрічі у клубах проходитимуть щосереди та щосуботи об 11:00. На заняттях буде теоретична частина, на якій навчатимуть правил української, та практична, яка присвячена культурі мовлення. На зустрічі запрошуватимуть профільних спікерів, з якими учасники заняття обговорюють фахову тему українською мовою.

“До клубу будуть запрошуватись спікерами і молоді криворізькі автори, щоб була можливість не лише спілкуватись українською, але й популяризувати творчість земляків – поетів, письменників, художників Криворіжжя”, — зазначає Вілкул. 

Крім того, для криворіжців розпочалися двомісячні онлайн-курси «Говоримо українською правильно», на які зареєструвалося понад 500 містян. По завершенню занять учасники отримають електронні сертифікати. Ті, хто не встиг зареєструватися, зможуть переглянути заняття у записі на освітньому порталі Кривого Рогу.  

Читайте також: Майже 202 тисячі переселенців скористалися послугами ЦНАПів під час війни