Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Кам’янському вищому професійному училищі відкрили сучасний навчально-практичний центр

У Кам’янському вищому професійному училищі відкрили осередок навчально-практичної підготовки. В сучасних умовах вдосконалюватимуть свої вміння фахівці з підготовки та переміщення вантажів.  Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.  

«Нині стрімко розвивається інфраструктура, триває «Велике будівництво». І фахівці робітничих спеціальностей – на вагу золота. Наприклад, керувати багатотонним краном – ціле мистецтво. Для цього потрібна практика. Відточувати майстерність учні Кам’янського профучилища тепер можуть у новому навчально-практичному центрі», – зазначила Ольга Горб.

Вона додала, що завдяки таким центрам в області створюють ланцюжок від школяра до професійного робітника. Це міцна платформа для професійної освіти.

Під  Центр капітально відремонтували приміщення у 80 кв м. Замінили вікна, систему опалення, електромережі, провели внутрішнє оздоблення. А ще закупили, встановили та налаштували обладнання.

«Для Кам’янського вищого училища це вже третій навчально-практичний центр. Впевнений, його випускники будуть ще більш конкурентоспроможні на ринку праці», – сказав народний депутат України В’ячеслав Медяник.

В одній частині – побутова кімната, в іншій – майстерня-лабораторія. Родзинка навчального крила – два спеціальні тренажери. Один імітує кабіну будівельного крана. Робоче місце машиніста обладнане сучасною джойстиковою системою керування. Можна освоїти управління краном будь-якого типу: мостовим, козловим, баштовим.

Окремий тренажер – для стропальників. Майбутніх професіоналів, які вмітимуть правильно підготувати вантаж до переміщення. Зможуть працювати на великих металургійних підприємствах.

Раніше у Кам’янському вищому професійному училищі готувати кадри доводилося на старому тренажері 1980-х років.

«Навчатимемо наших кранівників як космонавтів. За сучасними професійними стандартами», – вважає директор навчального закладу Вадим Неклеса.

Третьокурсниця Катерина Маракіна з родинної династії жінок-кранівниць. Прабабуся краном управляла і бабуся. Дівчина слухала їхні розповіді і з самого початку визначилася із майбутньої професією. В училищі сумлінно опановує теорію. А тепер, каже, ще й має нагоду якісно практикуватися.    

Всього у 2021 році на Дніпропетровщині облаштували 5 навчально-практичних центрів. Окрім Кам’янського, у Кривому Розі та Дніпрі.