Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Кам’янському через суші стався спалах сальмонельозу

У Кам’янському та Кам’янському районі від сальмонельозу постраждали 13 людей, з них 5 дітей до 17 років. Усі вони їли суші в одному із закладів міста, повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Спалах інфекції стався з 25 лютого по 2 березня. Захворілих шпиталізували до інфекційних відділень міських лікарень Кам’янського у стані середньої важкості з різними проявами розладу роботи шлунково-кишкового тракту, підвищенням температури тіла.

У ДПСС провели епідрозслідування та встановили, що напередодні хворі їли суші, які придбали на винос в одному із закладів Кам’янського.

У ньому під час перевірки знайшли безліч порушень. Так, у закладу не було державної реєстрації потужності як оператор ринку з продажу харчових продуктів. Також тут виявили порушення санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, недотримання правил гігієни персоналу, умов щодо зберігання, приготування та реалізації харчових продуктів. Це, ймовірно, стало причиною поширення інфекційної хвороби.

За результатами лабораторних досліджень сальмонелу знайшли у продуктах та у двох працівників.

Спеціалісти Держпродспоживслужби вилучили 72,4 кг продуктів харчування, які не відповідають вимогам законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів і є непридатними для споживання людиною.

Закладу направили припис із заходами про усунення виявлених порушень — наразі він не працює. Також ДПСС звернулася до поліції щодо відкриття справи через порушення санітарних норм (ст. 325 ККУ).

Усі хворі пройшли лікування та виписані з одужанням. Нових випадків не зареєстровано. Вогнище ліквідовано.

Читайте також: На Дніпропетровщині ув’язнений через матір продавав неіснуючі дрова