Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У гуртожитку Дніпровської політехніки облаштували центр для переселенців: як він працює

На базі гуртожитку НТУ “Дніпровська політехніка”, який знаходиться на проспекті Поля, 111б, облаштували Центр довгострокового проживання внутрішньо переміщенних осіб. Його в рамках чергування відвідав секретар міськради Олександр Санжара та перевірив співпрацю органів влади з ініціативною молоддю Дніпра.  

У будівлі провели ремонт на третьому поверсі та вже завершують роботи на другому.  Загалом Центр складається з 17 окремих спальних кімнат, 10 спільних санвузлів, 2 спільних кухонь, 2 спільних столових та 2 спільних зон відпочинку, а також пральної та гладильної кімнати. Він обладнаний інтернетом, відеоспостереженням та парковкою. Також тут є цілодобова охорона та прибирання спільних зон.

Всього в Центрі живуть 50 людей — це сім’ї з дітьми, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Також тут є “транзитні” кімнати. Після завершення ремонту на другому поверсі облаштують ще 24 спальних місця — їх планують відкрити 16 жовтня.

Проєкт реалізовується Українською Студентською Лігою за фінансової підтримки ІТ-компанії Fiverr, сервісної підтримки СпівДії, а також грантів від міжнародних гуманітарних організацій. 

Читайте також: У Дніпрі встановили дитячий майданчик за кошти, які надав уряд Німеччини