Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У громадах Дніпропетровщини створять добровольчі формування

Наразі в Україні активно розгортають Сили територіальної оборони. В області сформована Дніпропетровська окрема бригада сил тероборони, у складі якої знаходиться 7 батальйонів, що розташовуються у районах. Як повідомляють у Дніпропетровській ОДА, далі планують створити добровольчі формування в громадах.

Щоб приєднатися до Сил територіальної оборони ЗСУ, можна підписати контракт про проходження служби кадровим військовим. Або іншу угоду – резервіста. У такому разі людина продовжує вести звичний спосіб життя, проте обов’язково долучається до зборів, навчань та тренувань.

«Місія нових підрозділів ЗСУ – бути напоготові дати відсіч зовнішній агресії. У їх складі – кадрові військові-контрактники. А ще – резервісти, яких у разі потреби можуть мобілізувати до батальйону відповідного району. На рівні громад створюватимуть добровольчі формування. Вони діятимуть у містах та селах», – зазначила начальниця управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОДА Ірина Федорчук.

Добровольчі формування створюватимуть з ініціативи мешканців громади. Кількість таких підрозділів може бути необмеженою, а у їхньому складі повинно бути щонайменше 5 людей.

Для створення формування або підписання контракту військового чи резервіста необхідно звертатися до територіального центру комплектування та соціального забезпечення у своєму районі.

Читайте також: У Дніпрі створять міський центр територіальної оборони