Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Фонді розповіли про терміни соцвиплат в умовах воєнного стану

У соцмережах дніпряни скаржаться на затримки по соцвиплатах і висловлюють побоювання, що їх і зовсім не буде.

Проте в Міністерстві соціальної політики заспокоюють, що всі виплати прийдуть тільки із затримками і наголошують, що виплата коштів відбудеться на початку наступного тижня.

Зокрема, Фонд соціального страхування України на своєму офіційному телеграм-каналі розмістив наступну інформацію:

«Станом на сьогодні ФССУ профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 24 березня (100%).

Водночас звертаємо увагу, що наразі ми продовжуємо налагоджувати роботу і можливість фінансування окремих відділень, які найбільше постраждали внаслідок війни.

Нагадаємо, попри умови воєнного стану фахівці Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх страхових виплат, допомог за лікарняними, декретних допомог та ін. Водночас, терміни проведення банківських операцій та опрацювання заяв-розрахунків, на жаль, будуть збільшені. Ми робимо все залежне, аби налагодити роботу в умовах наявних технічних обмежень і частої неможливості працівників потрапити на робоче місце».

Зазначимо, що соціальна допомога не має чіткої дати виплати, як пенсія. Вона фінансуються протягом місяця. Відповідно до Постанови КМУ від 16.12.2020 №1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги» грошова допомога фінансується у період з 4 по 25 число кожного місяця. Отже фактично ніякої затримки не має. Просто наші люди звикли одержувати кошти до 10 числа, але це не правило, а скоріше – виключення. Соціальні допомоги фінансуються протягом місяця, у той день, коли надходять кошти.

Читайте також: «Вбивча краса» на передовій.