Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дворі на вулиці Савченка у Дніпрі ремонтують дощоприймачі: як йдуть роботи

У Дніпрі продовжують докладати максимум зусиль, аби під час дощів місто не потерпало від затоплень. За завданням міського голови Бориса Філатова з початку року комунальниками прочищено понад 2300 дощоприймачів та колодязів, та понад 6,5 км колекторів та водовідвідних канав. Відремонтовано 522 дощоприймачів та 771 м колекторів. Роботи проводяться паралельно на декількох напрямках.

Окрім цього після зливи комунальники активно прочищають дощоприймачі. Фахівці пересуваються вулицями міста та очищають решітки від нанесеного водою опалого листя та сміття. Декілька бригад працює паралельно у усіх районах міста.

Сьогодні, 12 серпня, черговий по місту Олексій Самілик проінспектував роботи з ремонту дощоприймачів у дворі будинку № 83 по вул. Юрія Савченка. На цій ділянці досить довго існувала проблема пов’язана з руйнуванням підпірної стінки та паркану. Про що неодноразово надходили звернення від мешканців на гарячу лінію міського голови.

Комунальні служби оперативно відреагували та виконали ремонт підпірної стінки, укріпили схил каменем, а тепер працюють над улаштуванням водовідведення у дворі. Після завершення будівництва буде відновлено паркан та улаштовано бетонний водовідвідний лоток, проведені планові роботи з очищення дощоприймальних мереж, оглядових колодязів та промивання основного колектору для більш якісного водовідведення.

«Хочу зазначити, що роботи з ремонту дощоприймальних колодязів ми проводимо не тільки на основних проїзних магістралях, а і у дворах. Також перед будь-яким ремонтом внутрішньоквартальних доріг наші фахівці обстежують двори та визначають як буде відбуватися водовідведення, за можливістю будують чи ремонтують наявну дощоприймальну мережу», – зазначив Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Читайте також: «SHELTER FEST», стендап та артвиставка: у метрополітені Дніпра масштабно відсвяткували День молоді