Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровський міський раді відзначили День захисника та захисниці України

Щорічно 14 жовтня в Україні відзначають День захисника та захисниці України. У дніпровській міській раді привітали ветеранів АТО, Афганістану та ліквідаторів Чорнобильскої катастрофи. Не забули також і про сім’ї загиблих героїв. 

Це Людмила Полякова, її нині покійний чоловік був одним з перших ліквідаторів наслідків вибуху на ЧАЄС.

Людмила Полякова, вдова ліквідатора: “Мужа забрали через военком. Ночью призвали, 1 мая 1986 года. Ночью подняли по тревоге и увезли неизвестно куда. И только через 10 дней пришло письмо из Чернобыля, что он там, на аварии”. 

Людмила Вікторівна розповідає: її чоловік перебував у Чорнобилі близько трьох місяців без спецодягу. Приїхав у дуже важкому стані, а на початку листопада в тому ж 1986 році і помер. Але життя продовжується.

Людмила Полякова, вдова ліквідатора: “Мы встречаемся с друзьями, они мне уже как родные, наши чернобыльцы приднепровские. Они мне уже как семья, я благодарна им. Мы встречаемся очень часто, проводим время вместе. Спасибо им, они меня не оставили, и спасибо тоже, самарский райисполком меня не оставил”.

А це Сергій Дорошенко, ветеран двадцятого окремого мотопехотного батальйону. Пішов захищати Батьківщину у квітні 2014 року. За два роки служби Сергій та його батальйон звільняли та утримували Мар’їнку та Красногорівку.

Сергій Дорошенко, ветеран АТО: “29 квітня 14-го року добровольцем звернувся до свого військомату Соборного, і приймав участь у створенні двадцятого окремого мотопехотного батальйону. Тобто пехотного батальйону, який на той момент створювався під керівництвом Сан Санича Рошевського, підполковника, учасника бойових дій в Югославії. Мав честь служити під його началом”.

У стінах дніпровської міської ради зібралися всі герої-захисники для того, щоб привітати одне одного зі святом Дня захисника України та вшанувати пам’ять тих, кого вже немає серед нас.

Юлія Дмитрова, заступниця директора департаменту соціальної політики дніпровської міськради: “Сьогодні ми вперше будемо визначати по-новому 14 жовтня, сьогодні він називається День захисника та захисниці України. І сьогодні ми вітаємо всіх, хто боронив, боронить до сих пір наші кордони, нашу державу. Це і ветерани АТО, це ветерани Афганістану і це ветерани Чорнобильської катастрофи”.

Загалом у міськраді привітали тридцять ветеранів та вдов загиблих героїв. Їм подарували квіти і нагородили листами пошани та медалями міського голови.