Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському центрі «Мамине щастя» піклуються про вимушених переселенців

Прихисток і психологічна підтримка. У Дніпрі в центрі «Мамине щастя» приймають вимушених переселенців, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Скільки сімей зараз мешкають в центрі і які послуги там надають? 

Тамара переїхала до Дніпра з Луганщини з двома доньками. У рідному Гірському її родина ховалася від обстрілів рашистів у підвалі. У Дніпрі спочатку ночувала у шкільному спортзалі. Згодом перебралася до центру «Мамине щастя».

Тамара Половінкіна, переселенка з міста Гірське: «Вдома практично нічого не залишилося, тільки підлога та підвал. На очах ноги та руки у людей відривало. Дівчата, персонал — тут по-дружньому все. Водили за руку скрізь, бо в натовпі не могла бути».

Зараз Тамара працює в центрі реабілітації дітей з інвалідністю. У центрі «Мамине щастя» мешкають 3 родини ВПО і 4 сім’ї, які постраждали внаслідок домашнього насильства.

Марина Земенкова, директорка Центру соціальної підтримки сімей та дітей «Мамине щастя»: «Центр надає послуги на умовах стаціонарного перебування. Жінки тут проживають. В кожній сім’ї окрема кімната з усіма зручностями, є їдальня, є кухня, жінці надають продукти харчування один раз на 10 днів — на неї та на всіх її дітей».

В «Маминому щасті» сім’ї можуть перебувати до 9 місяців. Окрім перебування в центрі, їм надають юридичну і психологічну підтримку.

Оксана Чупіка, заступниця директора дніпровського міського центру соціальних служб: «Родини отримують натуральну допомогу. Протягом минулого року її отримало 1740 родин у вигляді рису, борошна та олії. Також 1075 родин внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу у вигляді наборів дитячого одягу теплого дітям віком з 2 до 3 років».