Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському парку «Новокодацький» для безпеки відвідувачів обладнали укриття

Містяни, як і до повномасштабної війни, полюбляють проводити вільний час на свіжому повітрі. Міський молодіжний парк дозвілля та відпочинку «Новокодацький» популярний серед спортсменів та родин з малечею. Через те, що парк розташований в одному районі з багатьма промисловими підприємствами, тут добре подбали про безпеку своїх відвідувачів. 

Міський молодіжний парк «Новокодацький» знаходиться в районі з багатьма стратегічними промисловими підприємствами. Цей парк люблять дніпряни та гості міста. Тут розташовано безліч дитячих майданчиків та тренувальних полів. Тому безпеці відвідувачів приділяють пильну увагу.
На території парку є льодова арена, біля якої встановили бетоне наземне укриття. А основне сховище розташоване у підвалі адміністративної будівлі.

Юрій Герман, головний інженер КП «Молодіжне творче об’єднання» ДМР: «Ми за власні кошти, не залучаючи ніякі підрядні організації, облаштували це укриття вмісткістю до 50 осіб. Ми його обладнали засобами пожежогасіння. Тут знаходяться засоби для гігієни, технічна вода, питна вода. Обладнали дитячим куточком, освітлення та централізоване опалення. Тобто тут є все, що необхідно для того, щоб укритися від ворожих атак». 

На випадок відключення електроенергії в укритті наявні автономні ліхтарі. По всьому парку є вказівники, які допоможуть швидко знайти сховище. Постійно на місці і черговий, який будь-якої миті проведе людей у безпечне місце.