Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському парку Глоби впала гілка

Ранковий вітер опинився сильнішим за 70-річне дерево. Тополя на вході у парк Глоби зі сторони вулиці Фабра втратила гілку вранці, місцеві мешканці не постраждали.

Тополя почала свій шлях до загибелі на початку цього року, тоді міська інспекція дослідила її. Певні процедури зайняли довгий час, дерево поки вирішили залишити. Але вітер вніс свої корективи.

Ігор Сущенко, працівник комунального підприємства «Дирекція територій і об’єктів рекреації»: “Данное дерево было обследовано в этом году и у него было обнаружено поражение трутовиком настоящим, который вызывает гниль веток и усыхание. То есть в совокупности с очень сильным ветром привело к падению данной ветки”.

Відео з гілками на дорозі вперше з’явилось на сторінці Олени Зєєвої у соцмережі. Політична діячка від «Громадської сили» висловила обурення бездіяльністю комунальних підприємств міськради. Зокрема, Олену роздратувало, що дерево досі стоїть. Але також на тій же сторінці політикиня закликала людей на мітинги проти вирубки дерев на житломасиві Перемога. Саме це дерево ліквідують після огляду стовбуру.

Ігор Сущенко, працівник комунального підприємства «Дирекція територій і об’єктів рекреації»: “Деревья осматриваются на предмет таких вот повреждений, гнилей стволовой и усыхания. Если у дерева имеются сухие ветви, как в данном случае, то они удаляются в соответствии с действующим законодательством, с получением всех документов и актов”.

Уламки тополі приберуть вже сьогодні. Також вже пилять сухі гілки.