Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпровському обласному воєнкоматі провели урочисту посвяту для перших учасників осіннього призову

Дев’яносто сім молодих хлопців з усієї області відправляться на службу до Збройних сил України. Далі їх розподілять до різних підрозділів – повітряні сили, військово-морські сили, сухопутні війська та десантно-штурмові війська. Окрім цього, деяких з призовників відправлять до Національної гвардії та державно-прикордонної служби України. Через коронавірус молодих солдатів відправлятимуть до їхніх частин групами близько сотні осіб. Цьогоріч до грудня відправлять понад 1300 хлопців віком від 18 до 27 років. Дніпропетровська область є лідером серед призовників дострокової військової служби.

Андрій Шульга, старший офіцер відділу комплектування : “Ми бачимо, що з кожним роком все менше й менше тих, хто ухиляється від призиву. Звичайно, напевно юнаки стали більш сумліннішими. Вони показують свою відповідальність. Якщо раніше було таке, що у команду заформували призовника, потім вони могли не явитися на відправку, то зараз таких випадків взагалі немає”.

Сергій Карпенко, заступник голови Дніпровської облдержадміністрації: “Ми вважаємо, що це дуже добре для країни. В тому числі тому, що, на жаль, в нас ще іде війна на сході і чоловіки повинні вчитися захищати свою батьківщину, своїх родичів. Берегти мир на нашій землі та бути готовими дійсно та гідно захищати її”.