Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському Музеї українського живопису відкрили виставку робіт молодих митців області

У дніпровському Музеї українського живопису відкрили виставку 220 картин та скульптур молодих художників регіону. Переглянути її можна до 27 березня, повідомляють у Дніпропетровській ОДА.

В експозиції – твори понад півсотні майстрів з усієї Дніпропетровщини: Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Кам’янського, Петриківки та села Нові Вербки Павлоградського району.

«Презентуємо творчість талановитої молоді регіону. Тут представлені і професійні художники, і аматори. Такі проєкти реалізуємо щороку. Кожного разу відкриваємо нові імена», – сказав мистецтвознавець Володимир Маліков.

На виставці представлені портрети, пейзажі, символіко-містичні композиції, а також скульптури і традиційний для Дніпропетровщини Петриківський розпис.

«Тут представлені роботи студентів нашого коледжу. Всі автори талановиті. У кожного – власний унікальний стиль, – розповіла авторка, студентка Дніпропетровського театрально-художнього коледжу Глорія Бондаренко. – Особисто мені найбільше до вподоби Петриківка. Вона дуже колоритна і різнобарвна, наповнює енергією».

Виставка працюватиме на 2-3 поверхах музею до 27 березня. Вхід – вільний.

Адреса музею: м. Дніпро, площа Троїцька, 5-А.

Читайте також: Як у Дніпрі популяризують вуличний спорт