Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському метро представили картини дітей та підлітків з Центру інклюзивної творчості

Виставка до Дня молоді в метро. 10, 11 та 12 серпня в метро Дніпра триватиме виставка «Мистецтво в укритті», на якій представлять близько 30 картин. Сім з них намалювали вихованці Центру інклюзивної творчості «АРТ-паралелі», до якого ходять діти та підлітки з особливостями розвитку та інвалідністю. Окрім цього, в метро представлені і картини дніпровських художників. 

Сьогодні картина Олега красується на виставці в метро. На ній хлопець зобразив море та корабель, а на ньому себе в ролі капітана.

Олег Симонов, учасник виставки: «Це морський пейзаж, тому що я мрію поїхати до океану, наприклад, на Мальдівський архіпелаг».

Ще 6 картин вихованців Центру інклюзивної творчості «АРТ-паралелі» представлені на виставці до Дня молоді. Їх намалювали діти разом з молоддю під час арт-терапії.

Людмила Журавель, керівниця ГО «Арт-паралелі», психологиня, арт-терапевтка: «Арт-терапія для роботи з особливими дітьми — це метод, який допомагає їм усвідомлювати не тільки навколишній світ, а й цілісність навколишнього світу, а також розвиває дрібну моторику цих дітей».

На виставці можна побачити картини дніпровської художниці Єлизавети Борсук та студентів Київського університету культури.

Яна Тютяєва, членкиня ГО «Об’єднання міських гуртожитків»: «Взагалі у нас давно вже була така ідея, створити арт-виставку. І завдяки Дню молоді, який відбудеться вже завтра, у нас є така можливість. Ми зкоординувалися з Центром інклюзивної творчості «Арт-паралелі» та створили з дітками таку арт-терапію, де вони мали змогу намалювати картини, намалювати свої власні мрії. І саме сьогодні вони їх презентують».

Окрім виставки, вже 11 серпня на чотирьох станціях метро триватимуть заходи до Дня молоді.

Рафаель Кіжнер, керівник «Молодіжного центру Дніпра»: «Сьогодні лише перший день відкриття нашого наймасштабнішого святкування Дня молоді — це арт-виставка, яка розміщена на станції метро «Покровська». Всі станції, всі локації цього року під землею, в найбезпечнішому місці в Дніпрі для того, аби ми могли провести цей захід, згадати про День молоді, все-таки покращити ту атмосферу, що є в Дніпрі, і зробити справжнє свято для учасників».

Більше інформації про заходи ви можете знайти на офіційній сторінці Молодіжного центру Дніпра.

Читайте також: Боротьба на культурному фронті: як відомі музиканти допомагають ЗСУ