Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському дитсадку отруїлися діти – фейк чи факт?

Дівчинку, яку начебто отруїли у дніпровському дитсадку, виписали з лікарні. Нагадаємо, після відвідування садка №298 з’явилася інформація, що деякі діти потрапили у лікарню. Допис у мережі миттєво спричинив резонанс. Завідувачка дошкільного закладу заявила, що це фейк, адже у них на постійній основі проводяться санітарно-гігієнічні заходи. На сьогодні відомо, що тільки одна дівчинка таки лежала під крапельницею. А що ж з іншими вихованцями?

Історія почалася тиждень тому. Після відвідування дитсадка 4-річна донька Анастасії відчула себе погано. А наступного дня з усієї групи до закладу прийшли всього троє дітей.

Анастасія, мати вихованки: “Она начала жаловаться на боли в животе, но потом пришли домой, начали смотреть, в группе начали все писать, что у кого-то рвота, кто-то в больнице, кто-то под капельницами. Воспитательница дала ответ: ребенок начал рвать, дети вокруг него сидели и они подхватили, и после этого начали рвать вечером, дома уже”.

Звинувачувати почали саме дитячий садок. І одна дитина з групи все ж таки потрапила до шостої дитячої лікарні. У неї діагностували вірусно-кишкову інфекцію. Але лікарі не пов’язують діагноз із харчуванням у дошкільному закладі.

Інна Князева, лікарка-педіатр інфекційного відділення: “Ну, это вирусно-кишечная инфекция. Просто именнно зимний сезон характерен для кишечных и вирусных заболеваний, точно также, как банальное ОРВИ характерно для начала осени.

Завідувачка висловила офіційну позицію: все, що пишуть у соцмережах – фейк.

Наталія Зіновкіна, директорка садка №298: “Факт той, що харчового отруєння масового, так як писали у соцмережах, не було. Цей факт не підтверджений. І за результатами роботи комісії Держпроднагляду, у нас є довідка, яка вчора надійшла до дитячого садочку і до департаменту гуманітарної політики, де чітко і ясно сказано, що на звернення батьків цієї групи щодо масового отруєння харчового дітей – воно не підтвердилось”.

Держпродспоживслужба після збору інформації дала висновок: масове харчове отруєння дітей не підтверджене, а для проведення епідрозслідування немає підстав.

Представниця Держпродспоживслужби: “Це не захід державного нагляду, це не епідрозслідування. Це просто розгляд звернення. Збираються факти по тому, що викладено в звернені, і потім вже, якщо факти підтверджуються, то наплавляється запит на Держпродспоживслужбу з метою надання дозволу до проведення позапланового заходу”.

За словами директорки, у батьків до дитсадка претензій немає, а весь галас навколо отруєння – даремний.

 

 

 

 

 

.