Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У дніпровському ботанічному саду розквітли унікальні рослини

Ботанічний сад Дніпровського національного університету вражає своєю кольоровою та різноманітною флорою вже більше семи років. Попри війну та постійні відключення світла, працівники саду все одно продовжували доглядати за рослинами. 4 квітня відбудеться «робоча субота» — кожен бажаючий зможе відвідати ботсад та побачити унікальні для України рослини. 

Ботсад умовно ділиться на 5 секцій. Серце закладу — це лабораторія тропіків та субтропіків. В її колекції рослини з усієї земної кулі. Це понад 900 різних видів

Анатолій Кабар, директор Дніпровського ботанічного саду: «Є така цікава рослина, як стангерія. Дивовижна. Є псилот тригранний. Гарна колекція фікусів. Достатньо гарна колекція пальм».

В оранжереї розпустилися рідкісні рослини індійського та африканського походження.

Ірина Домницька, завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Дніпровського ботанічного саду: «Зараз цвяхом нашої програми є азалії індійські та стрілиція королівська. Це незрівнянної краси рослина, яка з давніх-давен піддавалася селекції. І частина цієї краси присутня і у нас».

4 квітня в ботанічному саду ДНУ відбудеться день відкритих дверей.

Ірина Домницька, завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Дніпровського ботанічного саду: «Періодично ми влаштовуємо такі акції, щоб могли потрапити всі охочі. У кіоску чи павільйоні на Гагаріна можна буде купити рослину, сувеніри придбати, зроблені руками наших співробітників».

З 10 до 15 години кожен бажаючий може завітати сюди, вхід буде безкоштовним. Проте, щоб потрапити в оранжерею, треба буде заплатити 45 гривень.
Також директор саду проведе невеличку екскурсію, на якій більш детально розповість про кожну рослину.