Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До лікарень Дніпра привезли допомогу від американських емігрантів

Допомога лікарням Дніпра. Американський фонд, який сформований з українських емігрантів, допомагає Україні з минулого року. Великий логістичний хаб сформований у Кременчуці, нині ж допомогу привезли й для дніпровських лікарень.

До Дніпра вперше прибув гуманітарний вантаж від американського фонду «Допомога героям України».

«Тут набори для трахеотомії, набори для невідкладної хірургії».

Понад тисяча лікарських позицій — бахіли, антисептичні засоби, хірургічні набори тощо. Їх передали до однієї з лікарень Дніпра. Збирали цю допомогу українці, які вже давно живуть за кордоном.

Дмитро Кавунник, член фонду «Help heroes of Ukraine»: «Зараз те, що ми привезли, воно дуже допоможе всім — не тільки військовим, а й цивільним. Це дуже різноманітний вантаж, там дуже багато найменувань. Я все ж таки вважаю, що буде, як і в інших лікарнях: коли лікарі будуть це розпаковувати, то вони будуть пригати від щастя». 

Ці засоби можуть не лише врятувати життя цивільних і військових, а й покращити роботу медиків.

Наталя, лікар: «Це витратні матеріали, це матеріали медицинського призначення, які використовуються для лікування пацієнтів хірургічного, травматологічного, ортопедичного профілю. Для пацієнтів військових, в тому числі, які перебувають в палатах інтенсивної терапії. Це матеріали, які використовуються щоденно. Це стерильний, нестерильний матеріал, який потрібен для операційних та палат інтенсивної терапії».

Фонд надає різноманітну допомогу не тільки лікарням, а й оборонцям України та ВПО. Наразі логістичний хаб фонду «Допомога героям України» розташований у місті Кременчук та допомагає тим, хто цього потребує.

Читайте також: Навчальна практика у “єДніпро”: випуск першого потоку стажерів