Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпропетровській області вакцинували майже 80 тис людей від COVID-19

На Дніпропетровщині від коронавірусу вакцинували майже 80 тис людей. Використовують препарати AstraZeneca, CoronaVac та Comirnaty. Про це повідомила на пресконференції заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька.

«Область – одна з найкращих в Україні за темпами й обсягами вакцинації. Медичні бригади працюють з ранку до вечора. У будні й вихідні», – зазначила Тетяна Квітницька.   

Першою дозою вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech завершили щеплювати працівників та підопічних інтернатів для людей похилого віку. А ще – співробітників ДСНС та прикордонників. Загалом щепили 4,7 тис представників цих категорій. Нині почали імунізацію другою дозою. Працюють і з вакциною південнокорейського виробництва AstraZeneca. Закінчили щеплювати мешканців області, віком 65+, медиків, соціальних працівників, військових, які беруть участь в ООС. Всього імунізували 28,6 тисяч людей.  З 20 травня людям похилого віку почнуть вводити другу дозу. Повторно вакцинують людей і китайським препаратом CoronaVac. На дому – маломобільних жителів регіону та їхніх опікунів, освітян-учасників ЗНО.  Коли надійде наступна партія, розпочнуть щеплювати представників критичної інфраструктури. Зокрема, держзв’язку, паливно-енергетичного комплексу, прокуратури, санаторно-курортних закладів. На Дніпропетровщині працюють 65 підготовлених та сертифікованих мобільних бригад. Відкриті 204 амбулаторних пункти щеплення.

«Процес імунізації в регіоні відчутно пожвавішав. Люди активніше записуються на вакцинацію. В електронну чергу стали майже 40,7 тис мешканців Дніпропетровщини», – сказала Тетяна Квітницька.