Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпропетровській області накрили майнінгову ферму, яка завдала збитків на понад 2 млн грн

Кіберфахівці СБУ викрили «добувачів» криптовалюти, які підключили своє обладнання до однієї з трансформаторних підстанцій на Дніпропетровщині. Таким чином, вони не просто викрадали електроенергію, а й створити загрозу для критичної інфраструктури регіону. Про це повідомляє СБУ у Дніпропетровській області.

Задокументовано, що за 3 місяці протиправної діяльності зловмисники завдали тільки прямих збитків на понад 2 млн грн. Ділки розмістили обладнання у орендованих складських приміщеннях та під’єднались до потужностей енергооб’єкту, розташованого неподалік. 

Для приховання фактів викрадення та заниження показників спожитої електроенергії, зловмисники з використанням спеціалізованого обладнання втрутитись у роботу обліку системи. Дії зловмисників могли призвести до нештатних ситуацій з безперебійним постачанням електроенергії населенню та підприємствам.

У ході обшуків правоохоронці вилучили: понад 350 одиниць обладнання для генерації криптовалют, спеціалізовану техніку для втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії. Наразі встановлюються всі обставини скоєння злочинів за ст. 361 та 188-1 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.