Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпропетровській області агропідприємство забруднювало землю хімікатами

Поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру директорці підприємства, яка своїми діями спричинила державі збитки на понад 480 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП в Дніпропетровській області. 
 
Не здійснюючи належним чином утилізацію продукції тваринництва, її вивозили на прилеглу до підприємства територію, чим завдали тяжкі наслідки для екології у регіоні. Співробітниками екологічної інспекції у Дніпропетровській області було виявлено факт забруднення навколишнього середовища, про що складено акт та слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.
 
Як з’ясувалося, одним із підприємств Дніпропетровщини, із недотриманням вимог природоохоронного законодавства, здійснювалося забруднення земельних ділянок азотом амонійним та нітратами, що підтверджується висновком проведеної правоохоронцями експертизи.
Правоохоронці провели чотири санкціоновані обшуки. Слідчі дії проводилися за місцем  незаконної діяльності та у офісних приміщеннях підприємства, в результаті чого правоохоронці вилучили 2 системних блока, ноутбук, айпад, чорнову бухгалтерію, печатки, та понад 40 штампів підприємства та державних установ.
 
Також із спеціалістами Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області поліцейські провели огляд території, та склали відповідний протокол. Тривають слідчі дії.