Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили готовність до блекауту однієї з амбулаторій міста

Під час чергування заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський відвідав одну з амбулаторій, аби перевірити виконання доручень міського голови Бориса Філатов щодо готовності закладу до можливого блекауту.

В амбулаторіях центрів первинної допомоги встановлені генератори. На сьогодні їх кількість досягла 50 шт. Вони забезпечують роботу реєстратури, комп’ютерів лікарів, для занесення даних в електронні системи і роботи холодильників, де зберігаються вакцини та ліки.

У відвіданій амбулаторії встановлено 1 генератор. Також сформовано запас ліків для надання не тільки невідкладної допомоги, а і забезпечення хронічних хворих життєво необхідними лікарськими засобами.

Будівля амбулаторії має просте укриття, підготовлене до перебування 100 осіб орієнтовно. Воно забезпечено технічною та питною водою, лікарськими засобами для надання невідкладної допомоги. Під час тривоги персонал і пацієнти перебувають в укритті.

Під час інспекції директор департаменту охорони здоров‘я населення ДМР поставив завдання встановити ще один генератор, аби забезпечити функціонування 3-поверхової будівлі амбулаторії в повному обсязі.