Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі звільнили водія тролейбусу, який сів за кермо напідпитку та потрапив у аварію

18 серпня у Дніпрі сталася ДТП на вул. Набережна Перемоги за участю водія тролейбусу, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Кермувальник електротранспорту протаранив легковий автомобіль, що стояв на узбіччі. На водія поліцейські склали адміністративний протокол, а департаментом транспорту ініційована службова.

“У результаті перевірки з’ясувалось, що перед виїздом на лінію (о 13:44) водій пройшов передрейсовий медичний огляд, на якому всі показники були в нормі, а слідів споживання алкоголю не встановлено. Зі слів самого водія, за кілька годин до ДТП дружина повідомила йому трагічну новину щодо загибелі родича та поранення племінниці внаслідок бойових дій з боку русні. Він не зміг впоратися з емоціями та замість того, щоб взяти відгул – вжив алкоголь і продовжив рух за маршрутом.

Навіть найтрагічніші новини не виправдовують таких безвідповідальних та злочинних дій водія, що становлять небезпеку для пасажирів та оточуючих. Саме тому одразу після з’ясування обставин водія було звільнено з займаної посади“, повідомили у департаменті транспорту.

Окрім цього, під час перевірки з’ясувалось, що водій керував тролейбусом з простроченим тимчасовим посвідченням водія. Це грубе порушення ПДР та внутрішніх інструкцій комунального підприємства. За ці факти було притягнуто до дисциплінарної відповідальності начальника депо, заступника начальника депо з перевезень, начальника відділу експлуатації, провідного інженера з безпеки руху, ревізора з безпеки руху, випускного диспетчера.

Також вже проводиться повна перевірка документів усіх водіїв, посилено контроль за водіями на лінії, за диспетчерами, працівниками служби безпеки руху та медичними працівниками, додали у департаменті.

Читайте також: Наймолодшою волонтеркою України визнана 5-річна Марійка з Дніпропетровщини